Proglašenje pobjednika Online kupa

Nakon uspješno zaprimljenog  451 rada, iz čak 23 zemlje svijeta, organizatori IPMS Croatia i Hrvatska zajednica tehničke kulture (HZTK) u suradnji sa Hrvatskom udrugom vojnih minijaturista (HUVM) započeli su dana 16.06. pripreme za svečanu ceremoniju proglašenja pobjednika I. Online model scale natjecanja.

Spomenute pripreme odrađene su u sklopu klupskih prostorija HUVM-a u čijima je prostorijama ujedno i službeno sjedište IPMS Croatia, a koja se i ovim putem zahvaljuje HUVM-u za pružanje kompletne infrastrukturne pomoći oko provedbe i organizacije kako ovoga tako i svih drugih projekata IPMS Croatia.

Završetkom priprema i slaganja prostorija za sutrašnju manifestaciju na red su došli i poklon paketi namijenjeni pobjednicima kategorija poznatog maketarskog proizvođača Mig Ammo koje je u cijelosti osigurala Hrvatska zajednica tehničke kulture (HZTK).

Nakon okupljanja članova kluba, uzvanika i gostiju dana 17.06 točno u 19.00 sati započeli smo sa manifestacijom proglašenja pobjednika.

Članovi IPMS Croatia svim uzvanicima i gostima ukratko su objasnili osnovne značajke i važnost IPMS Croatia, njenih projekata te međunarodne promocije hrvatskog maketarstva. Nakon predstavnika IPMS Croatia, uzvanicima ovoga događanja obratili su se kratkim govorima predstavnici HZTK gosp. Josip Troha predstavnik povjerenstva za razvoj i strategiju te gosp. Damir Tomić predsjednik Zajednice.

Nakon obračanja gostiju i uzvanika, članovi IPMS Croatia podijelili su prigodne zahvalnice sudionicima ovoga događanja.

Predsjednik Zajednice gosp. Damir Tomić iskoristio je priliku i svečano uručio prigodne makete članovima HUVM-a za potrebe provedbe novoga projekta u nadolazećoj 2021. godini na temu Domovinski rat i razvoj Hrvatske vojske.

Prigodnom zahvalom predsjednika HUVM-a gosp. Kristiana Matasa, te zajedničkim slikanjem završio je opći dio manifestacije nakon čega je krenulo čitanje pobjednika 17 kategorija I. Online model scale natjecanja.

Fantastična prezentacija slika radova pobjednika kategorija izazvala je oduševljenje prisutnih gostiju i uzvanika da su u nekim trenucima tražili vračanje pojedinih slajdova kako bi još jednom vidjeli pojedine radove.

Ovim putem IPMS Croatia posebno se zahvaljuje međunarodnom sudačkom timu iz čak 13 zemalja koji su dobrovoljno sudjelovali u sudačkim timovima i nakon punih 10 dana donijeli tešku odluku o nagrađivanju 51 rada kraj uistinu više od 400 izvrsnih radova.

Podjeli medalja jedino su prisustvovali članovi IPMS Croatia koji su osvojili 8 nagrada i na čemu se svima najiskrenije zahvaljujemo.

Čitanjem imena pobjednika, predstavnici organizatora zahvalili su se svim prisutnim članovima, gostima i uzvanicima, uz poziv svim pobjednicima događanja da na mail adresu IPMS Croatia najkasnije do 30. lipnja 2020. godine pošalju svoje podatke i adrese kako bi smo istima mogli proslijediti poklon pakete.

Završetak manifestacije okrunjen je manjim prigodnim domjenkom i druženjem uzvanika, gostiju i članova kluba u klupskim prostorijama HUVM-a gdje smo započeli sa stvaranjem novih maketarskih projekata o kojima ćemo Vas uskoro obavijestiti.

Do sljedećeg događanja i naravno što skorijeg zajedničkog druženja u živo pozdrav od organizatora događanja IPMS Croatia i Hrvatske zajednice tehničke kulture, te članova HUVM-a.

U prilogu ovoga izvještaja možete pogledati rezultate I. Online scale model natjecanja:

Newsletter Updates

Enter your email address below to subscribe to our newsletter