Pobjednici GB Afrika

Međunarodni program Hrvatske zajednice tehničke kulture pod nazivom Međunarodna maketarska akademija, uspješno je odrađen u suradnji sa IPMS Croatia i drugim projektom pod nazivom „Group build & Online competition North Africa“ koji je započeo 01. lipnja i trajao je sve do 15. srpnja 2020. godine.

Nastavno na prenamjenu programskog sadržaja te prebacivanje istoga u Online sustav i ovaj dio projekta većinom je odrađen na spomenuti način gdje je u navedenom vremenskom roku prijavljeno i uspješno ažurirano preko 80 radova što je iznimno velika brojka s obzirom na zadanu temu.

Dio programa u vremenu od 15. – 30. lipnja 2020. godine odrađen je u klupskim prostorijama IPMS Croatia gdje su bile organizirane otvorene radionice na zadanu temu. Sve radionice odrađene su na način propisan sigurnosnim mjerama i održavanjem potrebne udaljenosti socijalnih kontakata a sve sukladno pravilima Zavoda za javno zdravstvo i Nacionalnog stožera civilne zaštite.

Navedene radionice ujedno smo iskoristili za pripremu jesenskog dijela programa Međunarodne maketarske akademije u sklopu koje planiramo organizirati i održati prvu međunarodnu IPMS konferenciju sa čak četiri međunarodne maketarske škole.

Završetkom prijava koje su trajale do 15. srpnja 2020. godine, započela je priprema i razvrstavanje uradaka prema maketarskim kategorijama i podjela zadaća međunarodnoj sudačkoj ekipi koja je i ovoga puta imala iznimno težak posao.

No nakon puna dva tjedna rada te više desetaka usuglašavanja bodovnih lista, objavljena je pobjednička lista sa 14 radova.

Ovim putem željeli bi smo se prvenstveno zahvaliti svim sudionicima ovoga programa i njegovog projekta „Group build & Online competition North Africa“ uz velike čestitke pobjednicima ovoga natjecanja koje je iza sebe ostavilo prekrasnu galeriju maketarskih radova, čije slike će zasigurno poslužiti mnogim maketarima kao inspiracija i poticaj za njihov daljnji rad i napredak.

Do sljedećeg projekta srdačan pozdrav od ekipe HZTK i IPMS Croatia.

Newsletter Updates

Enter your email address below to subscribe to our newsletter